Waar de kok boert, de boer kookt en we samen zorg dragen voor een voedende omgeving

Boerkok is niet alleen een gelegenheid om te eten, maar ook om te leren, genieten, voelen en beleven. Op onze unieke locatie aan de rand van Lelystad luidt het gezegde: “voedsel is leven”. Wij zijn de lokale voedingsbodem waar we gasten kennis laten maken met de oorsprong van voedsel door met ziel en zaligheid te koken, de smaak van Flevoland te laten proeven, verhalen te vertellen, bijeenkomsten te organiseren en verbindingen te leggen. En daar hebben we jou bij nodig!

Jouw dag bij Boerkok

Een goed begin is het halve werk. Of het nu tijdens een bruiloft, personeelsfeest, uitvaart of diner is, als mederwerker in de bediening zorg jij er samen met je collega's voor dat er goed voor onze gasten gezorgd wordt. Je zorgt voor een goede voorbereiding, verwelkomt al onze gasten en weet ze van een hapje en drankje te voorzien. Of je nu achter de bar staat of allle gasten in onze eetgelegenheid bedient, je hebt ontzettend veel plezier in het werk dat je doet. Je weet altijd aan de gasten uit te leggen welke ingredienten onderdeel uitmaken van een heerlijk gerecht of de verhalen achter de dranken die je uitserveert te vertellen. Voor jou is het elke dag weer belangrijk dat iedereen met een voldaan gevoel en een nieuwe beleving van tafel gaat. Als de laatste gasten tevreden richting huis gaan zit de dag er bijna op. Nog even opruimen en alles  klaarzetten voor een nieuwe werkdag en dan is het tijd voor een kleine borrel met het team.

 

80%

van de producten waarmee we werken komen uit de omgeving

2

unieke schuren

23 hectare

landbouwgrond

16

medewerkers

En jij?

We zoeken een medewerker in de bediening die onze ambities versterkt en frisse ideeën oppert. Iemand die punctueel is, hard kan werken en makkelijk communiceert met anderen. Je bent een echt mensen mens en draagt bij aan de ontwikkeling van ons concept. Tegelijkertijd inspireer je het team en gasten, vertel je het lokale verhaal en draag je bij aan een mooier Flevoland.

In een notendop:

 • Je hebt werkervaring in de Horeca
 • Je houdt van aanpakken en kunt hard werken
 • Je vindt het leuk om met lokale producten te werken
 • Je staat ervoor open om in het seizoen ook zelf groenten te oogsten en fruit te plukken in onze tuin
 • Je bent graag onderdeel van een gezellig en hecht team
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer


Kom jij ons team in de bediening versterken? Kom in contact!

Lijkt deze vacature jou op het lijf geschreven of wil je eerst wat meer informatie? Laat nu je gegevens achter in de kolom rechts en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op! 

Hierom kies je voor Boerkok

Je komt te werken in een warm en gastvrij team op een bijzondere locatie met lokale en duurzame producten. Bij Boerkok kom je thuis. Samen vertellen we een lokaal verhaal en geven we gasten een unieke beleving met een kijkje in de Flevolandse keuken. 

 • Volop vrijheid en veel verantwoordelijkheid;

 • Werken met lokale en duurzame producten op een bijzondere plek;

 • Onderdeel worden van een familie;

 • Een intern opleidingsprogramma;

 • Uitzicht op vast dienstverband.

Wat wij jou bieden

Werken doe je natuurlijk niet voor niets. Als onderdeel van ons team heb je recht op:

 • Een goed salaris met een leuke extra aan fooi
 • Een goede pensioenregeling
 • Een werkweek van 32 uur
 • Zelfstandig je functie kunnen uitvoeren
 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Een unieke en groene werklocatie
 • Een gezellig en hecht team binnen een familiebedrijf waarin we je graag verwelkomen
 • Heerlijke personeelsmaaltijden

Over Boerkok

Boerkok, waar de kok boert en de boer kookt. 

Vanuit hun agrarische “wortels” zijn Wilma en Gerhard erg betrokken bij Flevoland. Gerhard Flantua, ook wel bekend als Boerkok, is opgegroeid op de Hopakker in de vogelenbuurt te Utrecht en is getrouwd met Wilma, geboren in Dronten, dochter van polderpioniers Ben en Tonnie Smit. Flevoland is ons thuis, voedsel is ons bestaan. In 1993 gestart met Flantuas, het restaurant op luchthaven Lelystad en in 2016 werd “kavel klunder” ons eigen erf aan de Meerkoetenweg 9 in Lelystad. 

Onze plek is een verzamelplaats van initiatieven op het gebied van voedsel in de breedste zin. Een gelegenheid om (persoonlijk) te ontwikkelen. Ontwikkelen op het gebied van kennis over voedsel, vakkennis en scholing. Waar komt ons eten vandaan? Hoe maak je het klaar? En niet op de laatste plaats, hoe eet je het gezellig met anderen op? Wij zijn een plek waar stadse inwoners, voornamelijk uit Flevoland en in het bijzonder Lelystad, met plezier naar toe gaan.


Laat je gegevens achter voor meer informatie of solliciteer direct!

Overtuigd of juist nog wat vragen? Laat je gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Sollicitatieproces

1
Meer informatie of solliciteren

Laat je gegevens achter via deze pagina. Heb je dit gedaan, super! Dan nemen we dezelfde week nog contact met je op om meer over de vacature te vertellen.

2
Kennismaken

Kennismaken met Boerkok is een ervaring apart. We maken graag persoonlijk kennis op de boerderij en bespreken de functie samen. Komen onze verwachtingen overeen en denk jij dat je je draai binnen ons familiebedrijf kan vinden? Dan kan je een dagje meelopen om te kijken of dit echt wat voor jou is.

3
Tekenen en starten!

Zijn we beiden enthousiast? Dan sturen we je de arbeidsvoorwaarden, die je rustig thuis kunt doornemen. Tevreden? Dan verwelkomen we je graag binnen ons team!

Informatie

Wilma en Gerhard Flantua Eigenaren Boerkok

Heb je nog vragen over de vacature en/of de sollicitatieprocedure? Wij beantwoorden ze met alle plezier!

Stuur ons een email

Contact

Meerkoetenweg 9 te Lelystad

T: 0320-417731

M: organisatie@boerkok.nl